2006

2006-12-22

Bättre sent än aldrig. För två veckor sedan var vi på Stora Stockholm och med oss hade vi Amy och Bamse (CT Spider's in the Night). Bamse blev nedplockad kvällen innan för han såg ut som en raggtoffla (något som är vanligt när det gäller Bamse) så domare Carl-Gunnar Stafberg tyckte att han var i naknaste laget. Bamse själv tyckte det var rätt äckligt när jag pillade på de bakre partierna så det var inte helt lätt att få honom att stå. Det slutade med att han fick en tvåa och jag får godkänna det, även om jag själv tyckte att han kunde fått en etta (och jag är ju inte partisk i detta). Jag höll på att helt missa Amys tur då juniortikarna gick i en annan ring men hann in i sista minuten, tack Leni! Amy uppförde sig som det proffs hon är och fick slät etta och kom trea i konkurrensen. Jag är nöjd för kritiken var jättebra. Det var ju ändå 93 border totalt på plats så man får inte vara petig. Vi gratulerar En Båårdiz Fox Fighter som tog hem BIR i denna otroliga konkurrens!

Till sist vill jag bara visa en sak.....


Lika som bär... mor och dotter.

2006-10-31

Vi gratulerar Eddie som på egen hand nosat upp sin första vildvuxna kantarell i skogen. Alla är så stolta. Jag kan dock konstatera att en trimning kan behövas.... 

2006-10-15

Igår var det Östsvenska terrierklubbens utställning i Hallstahammar med rekordantal anmälda hundar och hela 53 borderterrier hade anmälts. Amy börjar med att vinna juniorklassen och får CK, sedan blir hon dessutom femte bästa tik och BIR-Junior!! Ni kan inte ana hur stolt jag är över min primadonna!! Till Amys sida.

Helgen innan var vi i Kongsvinger och plockade med oss en slät etta hem. Amy som skött sig exemplariskt hela valpsäsongen hade plötsligt svårt att använda alla fyra ben i marken... Men men.... =)

2006-09-03

Förra helgen var vi på Värmbrobordern och Bordersamlingen i Morokulien. På Värmbrobordern blev Amy tvåa i sin klass med HP, oplacerad i Bästa Tik. Domare var Mona Hedman. På Bordersamlingen vann hon sin klass och slutade till slut som fjärde bästa tik! Domare var Helge Kvivesen. 
Men gladast blev jag när Harry (CT Slow Down) blev bästa "kom-som-du-är"-hane. Han charmade ALLA med sitt underbara underbett. TACK Pia och Johan för att ni orkade köra så långt med honom för min skull!

2006-08-18

På måndag packar jag och Amy in oss i bilen och far till Arvika. Där ska vi gå i skolan tillsammans under ett år men vi kommer vara hemma i Flen så mycket vi kan på helgerna och loven. Men Värmbrobordern och Bordersamlingen kommer naturligtvis få besök och vi tänkte dessutom kolla in grytet i Ottebol. Väl mött!

2006-08-06

Då har vi styrt kosan till Fengersfors i vackra Värmland. Amy blev BIR-valp och slutligen BIS-2 igen! Lilla vackra Amy. Detta var Amys sista valputställning, nu börjar allvaret....

Jag vill också gratulera Ulrika Sandström och Bordix Leonardo som idag tog sitt championat och slutade som BIR. Att han dessutom är halvbror till Ozzy och väldigt lik honom var ju bara trevligt.

Passar även på att gratulera Anna Wester och Clara som blev BIR och BIS-3 idag på samma utställning!

2006-06-19

Om jag trodde förra helgen var toppen på denna sommar så hade jag FEL. Denna helg bräcker det mesta! 

Fredag morgon klockan 05.14 föds en liten Lovis. GRATTIS Marie och Danne!!!

Lördag: Vi styr kosan mot Avesta och DaTeks utställning. Amy blir BIR och slutar som BIS-2!!

Söndag: Jag får återigen äran att visa Birk som på Avestas Internationella utställning blir BIM och får därmed sitt allra första CACIB!!

Sen måste jag gratta Anna Wester som med sin Honey Ryders Harmony blev BIM på Rasspecialen för Kerry Blue Terrier! Inte nog med det, kullbror Nelson blev BH-2 och Anna fick pris som andra bästa uppfödargrupp!! Stort JÄTTEGRATTIS!!
Pust... nu ska jag sova, klockan är 00.43 och jag är trött men lycklig.

Uppdaterat efter en natts sömn. Inte nog med alla andra framgångar, farfar Hugo (Axbor Horatio) blev BIG-4 igår i Danmark! JÄTTEGRATTIS till Leni!!

2006-06-04

Oj vilken helg!! På lördagen var vi i Haninge och hjälpte supergravida Marie att visa sin collie Birk. Det gick alldeles lysande och han slutade som BIM! Tack Marie för att jag får visa honom, det är en ära. Även Isak tävlade i Barn med Hund och slutade på en andraplats.

Idag var vi i Södertälje på ÖsTeks officiella utställning. Jag passade på att ha en valpträff samtidigt och glädjande nog fick jag dit alla valpar (dock inte alla mattar och inte alla samtidigt). Våra stjärnskott skulle in först i ringen och jag har nog aldrig varit så nära en hjärnblödning som denna morgon. Bamse med tillhörande familj kommer i god tid (tack och lov) och han är ju inte direkt i utställningskondition. Hår överallt så det blir en paniktrimning på plats. När jag är klar med honom har klockan nått fem minuter i nio och ännu ingen Eddie..... Lätt panik råder, jag försöker ringa men min mobil la ner verksamheten. Fyra minuter kvar till nio och jag ser Tomas och Eddie komma. PUST!!!

Anna Wester hjälper mig att visa Bamse, det är 4 hanar i klassen och Eddie vinner med HP, även Bamse får HP! Ut med hanarna och in med tikarna. Återigen får Anna rycka in och visa och denna gång får även Isak visa. Det är bara Crazy Train-tjejer i klassen och Amy vinner med HP, Sissi kommer tvåa och Virpi trea. Det är dags för BIR och BIM och domaren delar ut den rosa rosetten till Eddie, som blir dagens bästa valp i rasen.

Bilder från valpträffen finns här

TACK alla valpköpare för att ni kom!!
TACK älskade mamma för all hjälp, hade gått helt åt skogen annars.
TACK Anna Wester för att du hjälpte mig att visa.
TACK vädergudarna för det fina vädret.

2006-05-30

På Årets Border blev Eddie femte bästa hane i valpklass 6-9 månader. Amy blev oplacerad men fick underbar kritik så jag kan inte vara missnöjd med det, det var lite hårdare konkurrens för henne. 

Vi gratulerar Öresunds Open Mind till segern i Årets Border! Länk till deras sida hittar du här.

Nu laddar vi för valpträff på söndag!

2006-05-23

I helgen var vi i Skåne och Hörby för terrierklubbens utställning. Domare var Svante Frisk och han placerade Amy på en andraplats i sin klass med HP. 

Sen vill vi gratulera pappa Åke som plockade hem BIR och Cert i norra Finland i helgen!! Grattis grattis! 

Vi ses i Herrfallet i helgen!

2006-05-03

Det har snart gått en månad sedan Ozzy och Alice lämnade flocken, det känns snarare som ett år. Från den dvala som infann sig dagarna efter det ofattbara har livet så sakteliga återtagit sin form, om än en något annorlunda form. Ozzy och Alice ligger begravda på tomten, invirade i filtar. Dom "ligger sked", Ozzy håller om Alice och på korset sitter en pipis till Ozzy och en Nasse till Alice. Samma morgon som jag begravde dom släppte tjälen i marken och som Marie sa: Det måste varit deras varma själar som värmde marken. Stort tack till alla som skrivit i gästboken, alla som ringt och varit ett stöd, alla som brytt sig. Vem hade trott att ni var så många.
Livet har som sagt gått vidare och nu har Amy, Eddie och Virpi (Waiting for Darkness) debuterat i utställningsringen. De var de enda bordervalparna där så det blev en väldigt intern tävling. Amy tog hem BIR, men det berodde nog mest på att hon var den mest väluppfostrade. Virpi hade lite svårt att använda alla fyra ben, hon tyckte det räckte med två. Eddie skötte sig bra men behöver lite mer ringträning. Alla tre fick jättebra kritik och och jag är jättenöjd.

2006-04-07

Jag skriver med tårarna forsande nedför mina kinder. Igår kväll skulle jag nattkissa hundarna, Alice och Amy gick före ut medan jag plockade fram koppel till Ozzy. Han smög sig mot dörren och innan jag hann stoppa honom smet han ut och fick båda tjejerna med sig. Amy gav upp efter bara någon minut och kom tillbaka men Ozzy och Alice kunde jag höra hur dom försvann längs med vår leriga grusväg. Jag blev arg men inte så orolig till en början, för dom brukar alltid komma tillbaka. Men timmarna gick, det blev ny dag och inga hundar i sikte. Nu var jag både orolig och rätt säker att det inte stod rätt till. Jag ringde polisen och efterlyste dom. Klockan ett ringde dom från polisen och sa att dom fått in en hund som blivit påkörd i Skebokvarn, jag bad henne titta i örat och hon fick fram siffrorna 248 och då visste jag att min Älskade Ozzy var död. Jag satte mig i bilen och hämtade honom hos Polisen i Katrineholm. Det syntes inga större skador på honom utan han såg ut som han sov, tack och lov. På vägen hem bestämmer jag mig för att gå längs med spåren där han hittades och leta efter Alice. Jag hoppas ju att hon sitter chockad och trycker nånstans men det är ett halmstrå. En knapp km från där Ozzy hittades ser jag henne. Hon ligger mellan skenorna, även hon relativt hel. Med tårarna sprutande lyfter jag henne av spåret och bär henne till bilen, lägger henne tillsammans med Ozzy och åker hem. Och här sitter jag nu, halva flocken är borta och jag kan bara inte fatta det. Skuldkänslorna river i mig, om jag bara kopplat Ozzy innan jag öppnat dörren, om jag bara byggt det där förbannade staketet. Men jag försöker se det positiva, det gick fort för båda två, dom måste dött ögonblickligen och dom dog antagligen lyckliga, i jakt. Kvar finns Amy, hon fick nu hela kennelns framtid på sina axlar och Eddie som bor hos Tomas. Det tar nog lite tid att vänja sig vid tystnaden och stackars Amy som aldrig varit ensam men vi löser det. Tack alla som stöttat och hjälpt mig idag.

2006-03-25

Återigen styrde vi kosan mot Norge, denna gång i sällskap med Helena Palm-Araviadis och hennes Hugo (Axbor Horatio tillika valparnas farfar). Hugo är svensk utställningschampion och behöver endast ett norskt cert för att bli Norsk Champion. Han har gjort två tidigare försök i Norge så den här gången var det lite av tredje gången gillt. Vi började bli lite nervösa redan när vi såg i PM:et att det var 13 border anmälda till Bergen, en osedvanligt hög anmälningssiffra för att vara Norge och framförallt lilla otillgängliga Bergen. Men vi packade in oss i bilen och for och 16,5 timmar senare kom vi fram. Och trots primitivt boende, en halvt galen hyresvärdinna, bristfällig kosthållning och en del frustration över norska vägskyltar så blev det en lyckad resa. Hugo blev bäst i rasen och fick sitt championat och Alice blev bäst i motsatt kön med Cert och Cacib. Man kan säga att hemresan gick lättare.

2006-03-04

Alice var på sin första utställning sedan valparna. Resultatet blev en slät etta och femma i öppen klass. Den 25 mars är vi i Bergen med Helena Palm-Araviadis och prövar lyckan där. Håll tummarna.