2012

2012-12-29

Ester parades idag med Krister (Trebol Trumpet King At Saddlebag). Så nu hoppas vi på valpar i början på mars. Mer info om kullen kommer när vi vet om parningen tog.

2012-11-11

Igår åkte vi till Sollentuna med ett helt gäng hundar och kom hem med hederspriser, excellent, ck och CERT! Ragge (CT Some Kind Of Monster) blev bästa valp och BIS-2 i finalerna! Min uppfödargrupp fick HP och placerade sig som fjärde bästa grupp i finalerna. Astrid, lilla söta Astrid (CT Be Mine) blev BIM med CERT!! Rocky (CT Indestructible) blev bästa unghundshane med ck, Monster tredje bästa champion med ck. Smula och Frida (CT Dancing Queen) fick bägge excellent. Inte en så dålig dag kan man säga.

I veckan nåddes jag av tråkiga nyheter om att Toffy (CT Chiqitita) tyvärr inte finns med oss längre. Läs mer i bloggen.

2012-09-23

Vilken härlig helg! Igår samlades 13 bordrar och deras små och stora mattar och firade mina 10 år med rasen. Vi hade ett litet Crazy Train Derby som dömdes av Catharina Hasselgren och dagens snyggaste CrazyTrainare blev Rocky (CT Indestructible). Tack ALLA som kom och gjorde min dag så rolig och härlig! Har ni bilder från dagen får ni gärna maila dom till mig.

Idag åkte vi till Öster-Malma och grytet. Monster gör som han ska och kan nu lägga till ett J i sin titelrad! Fina härliga hund!

2012-08-30

Boka in den 22 september! Då vill jag fira 10 år med borderterrier och självklart vill jag göra det med mina "barn"! Vi kommer ha ett litet Crazy Train Derby som döms av Catharina Hasselgren. Vi startar klockan 10, lättare tilltugg kommer finnas och vi kommer prata mycket hund! Ring, messa eller maila mig och säg om ni kommer, senast den 16 september! Plats Gubbängsfältet.

2012-08-27

Nyss hemkomna från Gotland med fina resultat! På lördagen plockade Monster hem rubbet och blev BIR. I gruppfinalen var han med bland domarens 6 favoriter, men sen var det stopp. Smula kom så nära sista certet man kan då hon blev fjärde bästa tik med reservcert. Även Frida (CT Dancing Queen) gjorde bra ifrån sig och kom tvåa i juniorklassen med ck. Ester (CT Rock'n Roll Party Queen) fick excellent i öppenklassen men oplacerad.

På söndagen kom Monster tvåa i bästa hane med reserv cacib. Smula gjorde en exakt repris av lördagen och blir fjärde bästa tik med reservcert. För Frida oc Ester blev det varsitt Very Good.

En annan sak som hände på Gotland var att Zlatan stannade hos sin kusin Winston (CT The Winner Takes It All) och han byter namn till Ike. Så nu har jag bara lilla Effie kvar, men även Kakan är till salu då hennes tänder nu absolut är förbi allt hopp.

2012-08-20

Vi har varit ute i ringarna på jakt efter Smulas sista cert men det har visat sig vara svårfångat. Excellent och ck'n har hon dock fått några till av, så det är ju bra men det är inte helt perfekt.

Jag har huset fullt med valpar fortfarande, Kakan (CT Cookie Monster) har nått en ålder på 5 månader och en viss oro för hur hennes tänder utvecklas har infunnit sig. Lilla Effie (CT Euphoria) bor ännu kvar hemma och kanske finns det en mening med det om inte Kakans tänder blir bra. Även lille Zlatan (CT Fångad av en Stormvind) finns kvar här hemma i väntan på att rätt tvåbening ska vilja ha honom.

Preliminärt har jag funderingar på en valpträff i slutet på september, men måste fundera på hur stor och vilken helg vi ska ta den på. Återkommer så snart jag vet mer! Men för er som vill kommer jag hålla ringträningar på Gubbängsfältet den 21, 28 och 30 aug kl 18.30 dit alla är välkomna!

2012-07-08

Nu börjar även Heddas valpar flytta hemifrån, men jag har fortfarande en hane otingad. CT Fångad Av En Stormvind är väldigt framåt och tuff och han söker ett aktivt och kärleksfullt hem. Ring eller maila mig vid intresse.

Nya bilder på Eurovisionkullen hittar du här.

2012-06-04

Här händer det grejer ska ni veta. Amy har flyttat till Vällingby där hon har fått en hel familj att ta hand om. Astrid flyttade till fodervärd Sofie för ett par veckor sen, där hon ska få lite mer att göra än hon haft här hemma. Kvar efter Monsterkullen har vi lilla Kakan som är ett riktigt yrväder, jag kommer även spara en från Heddas kull. Tanken är att en av dom ska komma till fodervärd, men har inte bestämt mig ännu för vem av dom. Jag tror dom ska få växa på sig lite först.

I lördags var vi på utställning i Norrköping. Frida (CT Dancing Queen) fick Excellent, vann juniorklassen och blev bästa junior. Monster blev bästa hane men fick se sig slagen av ingen mindre än hans egen dotter Gnällspikens Brynhilde. Hilda blev BIS-4 Unghund senare! Grattis till Susanne på Gnällspikens!

Valparna växer och frodas, har nu fått flytta ut i köket. Nya bilder på dessa små illbattingar hittar du här.

2012-05-07

Imorse, efter en god natts sömn, började jag ana att något var på gång med lilla Hedda. Hon hade lite frossa och var lite rastlös. Okej tänkte jag och började lugnt förbereda med tillbehör. Men så tittade jag till Hedda och konstaterade att vattensäcken redan var på väg så då fick jag lite brått. 7.31 föddes första valpen och 10.10 kom sista valpen, nummer 5. 3 hanar och 2 tikar, en hane och en tik är blå, resten grizzle. Den blå hanen har en liten knyck på svansen. Hedda verkar knappt berörd...

2012-04-30

Nu var det länge sen jag orkade sätta mig här och rapportera trots att jag faktiskt har väldigt roliga nyheter. Vi for till Sundsvall för dubbelutställningen där, och kom hem med ett HP till Winston (CT The Winner Takes it All), ett CK till Astrid, ett CK till Ester (CT Rock'n Roll Party Queen) och sist men inte minst, ett CK och ett CERT och 3:e bästa hane för Rocky (CT Indestructible)!! Så stolta allihopa!

Nya bilder på valparna hittar ni här. Dom är nu 6 veckor och alla är tingade. Jag söker fortfarande efter en fodervärd.

Hedda har nu en vecka kvar så nu är det nedräkning.

2012-04-03

Monsterbarnen växer blixtrande fort, se deras bildsida här! Jag söker en eller flera fodervärdar, ring eller maila mig så berättar jag mer.

Hedda visar små små tecken på att vara dräktig, snart vet vi!

2012-03-21

Nu är dom här! Tisdag kväll började Smula krysta och 23.05 föddes den första valpen i Monsterkullen. När klockan var 03 hade vi 6 nya underverk i världen, 3 tikar och 3 hanar, en av varje är blå. Smula är exemplarisk mamma och alla mår bra.

2012-03-09

Smula har två veckor kvar och ser ut som en grävling...

Men vi nöjer oss inte utan nu har vi parat Hedda (CT Hard Headed Woman) med fina hanen Musse (Axbor Nobléss). Valparna väntas i början på maj, läs mer om kombinationen här.

2012-02-24

Nu börjar det synas på Smula att det gror i magen och idag är det precis 4 veckor kvar till beräknad nedkomst.

2012-02-12

Vi väntar valpar! Ja förhoppningsvis är Smula dräktig efter två riktigt bra parningar med mitt eget lilla Monster. Parningarna var den 20 och 22 januari så valparna beräknas komma i slutet på mars, och blir då leveransklara i mitten på maj. Läs mer på valpsidan!

2012-01-08

Årets My Dog avklarat och tyvärr fick vi inte åka hem med en champion. Men två excellent och fina kritiker på Smula och även Rocky (CT Indestructible) fick fin kritik och excellent på söndagen. Se Smulas kritik här.

 

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011